ROOTS Vlaanderen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

INSPIRATIEDAG ” FATHERHOOD STORIES” 11/3/2022

11/03/2022 @ 09:30 - 16:30

Een samenwerking tussen  ARSENAAL/LAZARUS, Waka Waka Generation, ROOTS, en  Stad Mechelen

Vaderschap gaat over de relatie tussen een man en zijn kind(eren). Een relatie met zowel sociale, emotionele, juridische als biologische lagen.”

Wat zijn de stereotypen en vooroordelen die bestaan over vaders van Afrikaanse origine en culturen? Hoe staan we daar, als zoon, dochter en partner tegenover? Bestaan er ‘good practices’ en/of rolmodellen?  

Met deze vragen en in samenwerking met heel wat partners ging Waka Waka Generation een heel jaar aan de slag. Samen met vaders met een migratieachtergrond zochten ze naar de mogelijke oorsprong van negatieve stereotypering. Op deze inspiratiedag blikken we samen terug en delen zij hun bevindingen. Welke verhalen hebben we ontdekt, welke noden formuleren vaders met een migratieachtergrond en hoe kunnen we voor een beter vangnet zorgen?  

Verwacht je aan een inspirerende dag met gesprekken en ontmoetingen. Als kers op de taart ontsluit en lanceert Waka Waka de Toolbox ‘What About Fatherhood’ aan het publiek. Deze Toolbox bevat een verzameling verhalen van vaders met een migratieachtergrond gebracht d.m.v. podcasts, (video)portretten, methodieken en getuigenissen rond het thema ‘vaderschap’. Een bundeling die een blik biedt in de leefwereld van vaders met een migratieachtergrond en hun rol in de samenleving. Een bruikbare tool om met verschillende doelgroepen aan de slag te gaan rond het thema.  

In de namiddag is er tijd en ruimte voor verdieping en krijgen de deelnemers de keuze tussen 3 workshops rond de thema’s ‘partnerkeuze’, ‘opvoeding’ en ‘onderwijs’.  

Tijdstip:
vrijdag 11 maart van 9u30 tot 16u30

Locatie: 
ARSENAAL/LAZARUS
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen 

Programma:  9u30 – 12u00: Gesprek en lancering Toolbox  12u00 – 13u00: Lunch  13u00 – 16u30: Workshops en receptie  Meer info over het programma en de inschrijvingen volgt snel.

Meer info over het programma en de inschrijvingen volgt snel. 
Wordt je graag op de hoogte gehouden? Mail dan naar lina@arsenaallazarus.be.

Gegevens

Datum:
11/03/2022
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie: