ROOTS Vlaanderen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SCOOP: Zelfzorg en mentaal welzijn

18/11/2023 @ 10:00 - 15:30

Gratis

Op zaterdag 18 november vindt onze gratis vormingsdag SCOOP plaats. Tijdens deze vormingsdag nemen wij jou mee in het thema zelfzorg en mentaal welzijn. Mentaal welzijn is van essentieel belang voor jongeren en jeugdwerkers omdat dit hun algehele welzijn verbetert, hun veerkracht versterkt en bijdraagt aan gezondere relaties en betere prestaties in het werkveld.

 

Op deze dag bieden wij 4 empowerende vormingen aan waarvan jij er 2 kan volgen naar keuze:

 

  1. Zelfreflectie, een sleutel tot zelfzorg: Tijdens deze workshop leer je naar jezelf kijken en vertrekkende van hieruit naar jezelf te luisteren en te versterken. We zoomen in op het belang van zelfzorg bij de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.
  2. Goede begeleidershouding: Tijdens deze workshop leer je als jeugdwerker nadenken over jouw basishouding als jeugdwerker. Gebaseerd op de zelfdeterminatietheorie leer je welke basisbehoeften nodig zijn om jongeren optimaal te doen groeien.
  3. Geweldloze communicatie: Tijdens deze workshop leer je alles over geweldloos communiceren. Dit is immers de beste manier om conflicten op te lossen, relaties te verbeteren en empathie te bevorderen zonder fysiek of verbaal geweld.
  4. Hotspot, a serious Game: Als jongeren hulp nodig hebben, is het vaak een lange zoektocht naar de juiste organisatie die hen kan ondersteunen. Het aanbod is onvoldoende gekend of er zijn hoge drempels.Vzw JES werkte een serious, maar plezante game uit rond de sociale kaart. Je komt op een speelse wijze meer te weten over de 4 kernthema’s: verslaving, vrije tijd, fit in je hoofd en seksualiteit.

 

Dagprogramma:

  • 10u-10u30: Onthaal met koffie en inleiding van de dag
  • 10u30-12u30: Vorming 1
  • 12u30-13u30: Free Lunch 
  • 13u30-15u30: Vorming 2
  • 15u30-… : Netwerkmoment met drankje

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
18/11/2023
Tijd:
10:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

ROOTS
Coebergerstraat 35-37
Antwerpen, Antwerpen 2018 Belgium