ROOTS Vlaanderen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VERSLAG NETWERKAVOND MEDIAHUIS

06/05/2022 @ 14:00 - 19:00

Op vrijdag 6 mei organiseerde Roots samen met De Gazet van Antwerpen een netwerkavond die plaatsvond in het Mediahuis op linkeroever.

Tijdens deze netwerkavond kregen onze Antwerpse leden de kans om de voltallige redactie van GVA te ontmoeten en contacten uit te wisselen. Het doel van deze avond was dat journalisten nauwer contact maken met Antwerpse jeugdorganisaties zodat ze sneller kunnen inspelen op nieuws vanuit het jeugdwerkveld, en hierover beter kunnen berichten in de media.

Tijdens deze avond werd ook het nieuwe project “Youth Lab” voorgesteld aan de aanwezigen. Met dit nieuwe project speurt Mediahuis naar zes jonge storytellers die met een frisse blik verhalen willen brengen. De geselecteerden krijgen vanaf september een jaar lang de kans om zich te ontwikkelen tot professionele en creatieve storytellers. Tijdens het traineeship krijgen de jongeren binnen het bedrijf opleidingen om zich te verfijnen in nieuwe journalistieke vaardigheden en technieken. Ze zullen die verworven kennis meteen toepassen op de redactie van De Standaard, Het Belang van Limburg of de Gazet van Antwerpen, die elk twee trainees in huis halen.

De jeugdorganisaties kregen een rondleiding doorheen de verschillende redacties en radiozenders binnen het Mediahuis. Hiernaast kregen ze ook de unieke kans om journalisten live aan de slag te zien op de redactie van GVA, en van dichtbij mee te maken hoe de verslaggeving gebeurt zowel online als in de papieren krant.

Een unieke netwerkavond die zeker voor herhaling vatbaar is !

Gegevens

Datum:
06/05/2022
Tijd:
14:00 - 19:00
Evenement Categorie: