ROOTS Vlaanderen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VORMINGSAVOND STADSWERKERS ANTWERPEN 10/11/2022

10/11/2022 @ 18:30 - 21:30

Roots organiseert samen met haar collega’s Stadswerkers Antwerpen een vormingsavond voor vrijwilligers uit het Antwerps jeugdwerk.

Hoe ziet de avond er uit?

18u30 -19u30: Onthaal met een hapje en een drankje én verenigingenmarktje (Vrijetijdstoelage Antwerpen, Vlaamse Kruis, TEJO, …)

19u30 – 21u00: Vormingen (we bieden 6 verschillende vormingen aan)

21u00-21u30: Receptie met hapjes

Beschrijving van de vormingen:

  • Toegankelijkheid

De samenleving verandert en zo ook de buurt van jullie werkingen. Hoe ga je daarmee aan de slag? Hoe zorg je ervoor dat je werking divers en toegankelijk is? In deze sessie worden er enkele handvaten en hulpmiddelen meegegeven om hier samen aan te werken.

  • Out of the box

Hoe kunnen we out of the box denken rond activiteiten die we organiseren en samenwerkingsverbanden die we kunnen aangaan.

  • Mentaal welzijn – TEJO

Op welke manier kan je jongeren en kinderen ondersteunen als ze niet goed in hun vel zitten? Wat zijn de signalen? Hoe kan jij helpen? Tejo Antwerpen komt hier graag een woordje uitleg over geven. TEJO biedt laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. Ze kaderen hun manier van werken en luisteren graag naar jullie ervaringen en vragen.

  • Mentaal welzijn – Safe Space vzw

We willen allemaal een plek waar we ons thuis kunnen voelen. Hoe zorg je binnen je eigen werking voor een veilige en open omgeving? Een plek waar er gepraat kan worden, waar ieder zich kan ontwikkelen. Safe Space vzw biedt een veilige ruimte waar jongeren zichzelf kunnen zijn. Het geeft ze een volledig, veilig onderkomen waar ze zich zonder vooroordelen kunnen ontwikkelen. Ze nemen ons mee in hun verhaal en geven handvaten mee hoe je in je eigen werking aan de slag kan gaan om voor veiligheid, vertrouwen en geborgenheid kan zorgen.

  • Werving leden en vrijwilligers

Met focus communicatie. Hoe bepaal je de targetgroep die je wil bereiken? Hoe leden, vrijwilligers bereiken van buiten het netwerk van de groep? Hoe zet je uw groep in de kijker op sociale media?

  • Organiseren van evenementen

Hoe pak je de organisatie van een evenement aan?

  • Zichtbaarheid

Waar staan we voor als groep en hoe uiten we dit? Waarom doen we dingen als een groep? Past onze visuele identiteit met onze communicatie? Wie bereiken we/wie willen we bereiken?

inschrijving via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vormingsavond-voor-vrijwilligers-uit-het-jeugdwerk-428412803227?fbclid=IwAR13KG8SGUhmKpJHMqooztToha98ZXETfIUk06fWjXZtF9muoLqjEmNqhBk&fbclid=IwAR3UTAxfUlsjvqL6RLP1JwjV5ySLM4LXkLK1yrzk4_fE3JH-undk6tvfsFg

Gegevens

Datum:
10/11/2022
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie: