ROOTS Vlaanderen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZONDAG 5 MEI 2019 EEN BEROEPENDAG + KINDERANIMATIE.

05/05/2019 @ 14:00 - 18:00

Falen op school en schooluitval vormen nog steeds een bijzonder groot probleem in Limburg, en meer nog in de volkswijken. Voorts blijkt uit alle onderzoeken dat het voorkomen van dergelijke problemen sterk gecorreleerd is met de sociale achtergrond van de leerlingen. Zo worden jongeren met migratieachtergrond er het sterkst door getroffen.

Nochtans zijn er wel degelijk voorbeelden van jongeren uit hun milieu die deze vicieuze cirkel doorbroken hebben en die een opwaartse sociale mobiliteit hebben afgedwongen. Ze zijn nu artsen, academici, ondernemers, bedrijfsleiders, maar ook ambachtslui, kaderleden, en andere professionals die kunnen claimen dat ze het gemaakt hebben

Make It Happen beroependag is een initiatief van ACV Genk i.s.m. Stad Genk, de Marokkaanse doktersvereniging vzw VAMOS, vzw Attawasul en vzw PEP. Roots zal aanwezig zijn om haar lidverenigingen te ondersteunen.


Het doel van de activiteit is om jongeren te inspireren door hen succesvolle rolmodellen aan te reiken die hen kunnen begrijpen en motiveren.

Datum
Zondag 5 mei 2019

Uur
14u00 tot 18u00

Plaats
C-Mine Genk – Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk

Doelgroep
* Leeftijdsgroep: 15-20j (uit Genk en omgeving)
* Ouders

Thema’s
* Onderwijs
* Doorzettingsvermogen
* Zelfvertrouwen
* Ondernemerschap

Gegevens

Datum:
05/05/2019
Tijd:
14:00 - 18:00
Evenement Categorie: