ROOTS Vlaanderen

We zijn verheugd JC Bouckenborgh (aka BOBO) te mogen verwelkomen in ons netwerk. Dit jongerencentrum, dat zich in het hart van Merksem bevindt, staat al jaren bekend als een cruciale spil binnen het Antwerpse jeugdwerk. JC Bouckenborgh, gerund voor en door jongeren, heeft zich ontpopt tot een onmisbare schakel voor de lokale jeugd.

Met initiatieven zoals het project ‘Boost Your Life’, zet JC Bouckenborgh zich in om jongeren op diverse levensvlakken te versterken. Ze bieden een ontdekkingsruimte waar jongeren kunnen uitzoeken waar hun passies liggen, terwijl ze ook de onderlinge verbondenheid en interactie met hun omgeving bevorderen. Door in de gemeenschap bruggen te bouwen en jongeren met vragen te koppelen aan lokale mentoren, bevordert JC Bouckenborgh een cultuur van wederzijdse hulp en open communicatie.

In hun streven naar inclusiviteit en het bereiken van een breder publiek, is JC Bouckenborgh toegetreden tot het netwerk van Roots Vlaanderen. Samen zetten we ons in om de werking van JC Bouckenborgh verder te verrijken, met als doel een nog inclusievere ontmoetingsplek te creëren waar elke jongere zich welkom voelt.

Meer info over JC Bouckenborgh vind je op hun site: https://bouckenborgh.be/