ROOTS Vlaanderen

Roots heeft de eer om onder begeleiding van Jint deel uit te mogen maken van de vlaamse deligatie die van 24 tot 28 april zaal deelnemen aan#IDForum2023 in Boekarest.Het ID Forum is een internationale  conferentie georganiseerd door SALTO Inclusion & Diversity, met als doel meer zichtbaarheid te creëren voor inclusie en diversiteit en bruggen te bouwen tussen belanghebbenden die actief zijn in de EU-jeugdprogramma’s.
Het evenement richt zich op inclusie & diversiteit in brede zin (volgens de definitie van kansarme jongeren) en biedt ruimte om aan verschillende vraagstukken te werken. Dit is DE plek voor iedereen in het veld om nieuwe informatie, inspiratie, methoden en partners te krijgen.

Er is een  3-daags programma  dat  zal focussen op het erkennen van de mensen die inclusie & diversiteit in de praktijk brengen: jeugdwerkers, opvoeders, maatschappelijk werkers, jeugdbeoefenaars, mentoren of coaches. Het forum zal ook een ruimte zijn om na te denken, praktijken, instrumenten en middelen te delen en strategieën te bespreken om meer inclusie en diversiteit in de EU-jeugdprogramma’s te stimuleren. Het wordt een ruimte voor verhalen, inspiratie en saamhorigheid, wij kijken er alvast volop naar uit !

Meer info over het forum: https://idforum.salto-youth.net/