ROOTS Vlaanderen

Onze lidorganisatie #SheDIDIT heeft recent haar conceptstore #SheHUB heropend in de Berchemse statiestraat na een grandioze rebranding.

#SheHUB is een inclusieve conceptstore vol met diverse kleine bedrijven van vrouwen. De HUB is een hotspot voor supporters van kleine bedrijven en mensen die diversiteit en inclusie waarderen. De diversiteit is terug te vinden in de culturele achtergronden en ondernemersverhalen van de vrouwen, maar ook in de producten die ze verkopen. Een inclusieve conceptstore betekent dat de producten voor de bredere gemeenschap zijn, iedereen kan iets in de winkel vinden. Naast een winkel streven ze ernaar om mensen te brengen en te verbinden door regelmatig evenementen te organiseren in de HUB die gehost worden door de vrouwelijke ondernemers.

Een oude meubelwinkel in de Statiestraat 136 werd in september vorig jaar omgetoverd tot de kleurrijke conceptstore #SheHUB waar onderneemsters van diverse origine hun producten verkopen door een klein stuk van de winkel te huren op een flexibele manier. Onderneemsters betalen tussen 25 en 150 euro huur per maand, afhankelijk van wat ze verkopen. Ze betalen enkel die huurprijs, geen commissie.

Na een jaar met een vijftigtal onderneemsters in #SheHUB werd het tijd voor een nieuw hoofdstuk: de verbeterde versie van de inclusieve conceptstore. #SheHUB was deze zomer gesloten, maar de onderneemsters hebben niet stilgezeten en focusten volledig op de rebranding van de winkel. Het was daarnaast ook tijd voor een nieuwe locatie voor #SheHUB én de kantoren van #SheDIDIT, dus verhuisden ze naar een nieuw gebouw – nu bekend als #SheHQ in de Statiestraat 5 te Berchem. De missie van #SheHUB blijft nog steeds dezelfde: een inclusieve winkel waar vrouwen de mogelijkheid krijgen hun producten te verkopen op een toegankelijke manier. De focus ligt op diversiteit, zowel in achtergrond, leeftijd als producten.

Een dikke proficiat aan het hele team van #SheDIDIT voor het indrukwekkende werk dat zij leveren !

Alle info over de #sheHUB vind je op http://www.shedidit.be/shehub/