ROOTS Vlaanderen

Roots heeft in kader van Erasmus+ als partner deelgenomen aan de training course RELIT georganiseerd door onze Kroatische partner Udruga Prizma.  We hebben met 4 jeugdwerkers deelgenomen aan dit intensieve 7 daagse. Het thema van de 7-daagse was religious literacy voor jeugdwerkers en noemde RELIT.

Net zoals mediawijsheid tegenwoordig onmisbaar en belangrijk is voor de jeugdwerkers door de AI en fake news, is ook religieuze geletterdheid een belangrijke vaardigheid voor de jeugdwerker om met jongeren met verschillende achtergronden om te kunnen gaan. Met die vaardigheid kunnen jeugdwerkers vlotter communiceren met jongeren. De training course focuste ook zeer hard op intercultureel leren en diversiteit.

Activiteiten vonden plaats op Iž een klein eiland met 400-tal inwoners. Tijdens deze training course waren er 24 deelnemers uit Kroatië, België, Italië, Hongarije en Slovakije. We danken onze partners EduEra, Udruga ISKRA, Hang-Kép Kulturális Egyesület, Ottovolante, Centar za međureligijski dijalog en Udruga Prizma.